Spokojnosť. Jediný hlas, ktorý ma rušil bol
Pavol Plevčík. Tam mal jednoznačne ísť
René Jankovič. Plevčík ma dobrú farbu hlasu, ale znie príliš mlado na danú postavu. Inak som s obsadením veľmi spokojný. Dokonca som si zvykol aj na Kamilu Magálovú a Kamila Mikulčíka, ktorých som v prvom dieli chcel nahradiť inými hlasmi. S odstupom musím povedať, že takto je to lepšie.
Najviac ma bavili
Dušan Szabó, a hlavne
Tomáš Hallon ! Ten chalan to nahovoril neskutočne ! Mal som mierne obavy (aj keď už v prvej Dune ukázal, že na Chalameta má), nakoľko to, čo v závere Duny 2 hraje
Timothée Chalamet, je niečo famózne, a nadabovať takýto herecký koncert by bola výzva pre každého dabéra.
Tomáš Hallon to ale zvládol bravúrne, a miestami som pri Paulovej postave fakt nevedel, či je lepší originál, alebo dabing.
AK by ešte fungovala Zlatá slučka, za toto by si mladší z bratov Hallonovcov zaslúžil minimálne nomináciu.
Potešilo aj to, že obrazové titulky, ako aj nadpis filmu, boli pekne v slovenčine, v pôvodnom fonte. Takto sa to má robiť ! Aj preto dúfam (aj keď asi márne), že sa slovenská kinokópia dostane na HBO MAX (tak ako tomu býva zvykom na Disney+).
Hodnotenie - 85%