Vynikajúci dabing. Hodnotím tak na 90%.
Obsadenie je takmer dokonalé. Eda Harrisa mohol kľudne dabovať
Dušan Szabó, ktorý ho už viackrát parádne nadaboval (napríklad v Skale). Vekovo by to myslím tiež +- sedelo. No Romačík bol tiež veľmi dobrá voľba vzhľadom na to, ako herec zostarol. Čo sa týka Vala Kilmera (určite to nie je
Dušan Szabó), ten povie vo filme dokopy 5 viet a aj to chrapľavým hlasom, takže to, že ho nedabuje spätý herec zamrzí, ale nie je to nič hrozné. Ja som naňho vždy mal najradšej Ema Hasona (Lovci levov), a aj vzhľadom na to že Emo nedabuje kvôli zničenému hlasu, tak tu by zapasoval ideálne
Stanislav Král je samozrejme jediná voľba na Toma Cruise-a (žiadny
Tomáš Maštalír, ako v Samurajovi !) Najlepšie spojenia pre mňa sú jednoznačne
Martin Mňahončák -
Jon Hamm a
Pavol Plevčík -
Glen Powell. Za toto tlieskam !
Preklad je... veľmi dobrý. Akurát by som zminimalizoval nadávky ako "do riti" na nevyhnutné minimum
... a trochu pritvrdil. Ale zase nemôžem povedať, žeby tam nepadali tvrdé výrazy, čo samozrejme pri takomto filme len a len poteší. Niektoré vety mohli byť preložené lepšie - svižnejšie, a znova opakujem, netreba sa báť preložiť vetu čo "najpamätnejšie", hoc aj na úkor nie 100%-nej synchronizácie s perami ! Chcem už konečne späť dobu kedy slovenský dabing produkoval pamätné hlášky ako z filmu Armageddon, Con-Air, 60 sekúnd atď...
A čo som videl a počul, tak po Rýchlo a Zbesilo 9 tu máme ďalší slovenský kinodabing namixovaný do Dolby Atmos !!! Čo je úplne že geniálne. A zvlášť pri takomto filme.
Na záver len zhrniem, že máme ďalší vynikajúci dabing, ktorý hrdo odporúčam každému, kto sa chystá do kina.
Veľké ďakujem Sunrise studiu, Michalovi Hallonovi, všetkým tvorcom a pani Majerovej za to, že takýto (dovolím si už s predstihom tvrdiť) kinohit a budúci kult má vysokokvalitný slovenský dabing ! Fantázia !
A teraz už chýba len posledné.... VYDAŤ TENTO DABING NA BLU-RAY !!!