Tak toto vyzerá zaujímavo, určite na to časom pozriem. Odkedy sa vie o pridávaní slovenského obsahu na HBO GO, skúsila som si natipovať obsadenie GoT. Tvorcovia ma rozhodne prekvapili.
Vyšiel mi tip na Vajdu (
Ned), Hallona (
Sam) a Karnasovú (
Melisandre). Valocká bola v mojom výbere na Catelyn, no neprekvapil by ma výraznejší hlas ako napr. Geregová. Pri Daenerys som zvažovala Porubjakovú, pri Brienne Medvecovú, pri Sanse a Aryi som čakala, že si to podelí niekto zo štvorice Orlická, Bucková, Dvoranová a Grožáková.
Zvyškom som bola v mnohých prípadoch prekvapená. Vajdovú som čakala skôr pri
Natalie Dormer, na Cersei sa mi hodila
Soňa Norisová. Pri Jaimem som tipovala Kaprálika alebo Mila Kráľa, na Tyriona som odhad nemala. Celkovo pri Lannisterovcoch zvolili mladšie znejúce hlasy, než som pôvodne čakala. (Teda až na Tywina, pri ktorom som namiesto Jamricha odhadovala skôr Romančíka.)
Jedľovského som namiesta Stannisa čakala pri kráľovi Robertovi, Klučku pri Robovi Starkovi, Bahúla pri mladšom Mormontovi (no sedí vlastne aj na staršieho) a Rúfusa som mala v hlave ako sera Davosa. Ako Luwin sa mi hodil Kovár. Výber Kobielskeho ako Malíčka ma tiež prekvapil. Budem však veriť, že i keď niektoré kombinácie pôsobia nečakane, tak v konečnom dôsledku môžu znieť dobre.
Mojim posledným tipom bola lady Olenna, kde som odhadovala Turzonovovú. Tá mala v poslednej dobe na Jednotke niekoľko typovo podobných postáv, či už v Sanditone alebo Anne zo Zeleného domu. Olenna sa však vyskytuje až v tretej sérii a neviem, ako ďaleko sa HBO v dabingu stihlo dostať.