Ako fanúšik Star Wars moje hodnotenie dabingov filmov by bolo takéto: Dabing epizód I, II, III je skvelý, fantastický výber hlasov, preklad atď. 10/10 TV dabing markízy pre epizódy IV, V, VI je dobrý, ale tu už mám výhrady ako, že je tu žiadna snaha o zjednotenie dabingov s epizódami I, II, III, nezachovanie hlasov z I -III ako Yoda, Palpatine a C3PO, čudná výslovnosť termínov a mien( Jedi - Džedi a nie Džedaj, Darth Vader - Dars Vejder atď, ako aj čítanie mien robotov v angličtine(Ja preferujem čítanie ako z kinodabingov a iných médii R2 D2 - Er Dva De Dva a nie Artú Dí Tú), voľný preklad textu, ktorý nezodpovedá originálu, napríklad v originále Vader počas porady povie: I find your lack of faith disturbing, čo značí: Váš nedostatok viery ma znepokojuje, kým v TV dabingu to preložili ako Ešte stále neveríte v moju silu? Takýchto chybných prekladov sa nájde v TV dabing epizód IV, V, VI veľa. Disney+ dabing je lepší v tom, že čítanie mien a termínov je korektné/správne, ako aj preklad viet. Na dabingu Disney+ napriek sľubom, že to súladia s dabingom epizód I - III, nezachovali Yodu, C3PA a Palpatina, čo ma mrzí, lebo Yoda, Palpatine a C3PO boli nadabovaní skvelo v I - III epizodách. Bohužiaľ dabing Disney+ zlyháva v nevhodnosti hlasov na postavy, napríklad Han Solo(
Harrison Ford) - Majeský ho v TV dabingu nadaboval skvelo aj sa hodil, kým Sklár v Disney+ dabingu ani najmenej mi nepasuje na mladého Forda a takých prípadov je veľa, málokto mi pasoval/páčil sa v Disney+ dabingu. TV dabing hodnotím 6/10, ako aj Disney+ dabing. Dabing epizód VII, VIII, IX a Rogue One nehodnotím pozitívne, nepáčil sa mi výber hlasov, 0 zachovanie spojení postáv z predchádzajúcich dabingov ako v Rogue One Bail Organa bol hrozne nadabovaný atď. hoci Trnavský bol v dabingu, ale na inej postave. Ak mám nájsť niečo pozitívne na dabingoch VII- IX, je to že dabingový režisér si dal namáhu, že na konci epizódy IX postavy, ktoré sa prihovárajú k Rey sú obsadení herci z kinodabingu I -III ako Anakin, Obi Wan, Mace Windu atď., ako aj zachovanie Palpatina z tej éry. Pre mňa Jamrich ako Palpatine bol perfektný, nechápem voľbu Disney+ pri predabovaní epizód IV -VI neobsadenie Jamricha, ale Predmerského, ktorý ho daboval v ostatných médiach. Dabing hodnotím 3/10.