Aktuálny čas je Pia 1.11.2024 08:39:46

[€] [i] [?]
ďakujeme, je nás už cez 3200! pridajte sa aj vy k nám na Facebooku!
Máte prehľad o slovenskom dabingu? Našli ste tu nezrovnalosti? Zaregistrujte sa a neváhajte prispievať aj vy!
Chcete mať prehľad o novinkách v dabingu? Prihláste sa na Facebook a sledujte nás!

Stratené dievča / Gone Girl

Re: Stratené dievča / Gone Girl

Poslaťod fajnes » Ned 8.1.2023 13:22:45 quicklink

No, spomenul som si, že vlastne aj Gone Girl zakúpili, takže lahôdka. :) Takže ďalších 2 tisíc eur zatiaľ v lufte.

Kód: Vybrať všetko
https://www.crz.gov.sk/zmluva/6010048

Pod RTVS evidentne spadá infozakon, tak to využijem a pokúsim sa ich priateľsky upozorniť, že im nefunguje programové oddelenie a že tým porušujú zákon.

Kód: Vybrať všetko
https://www.rtvs.org/a/169300_3-miesto-cas-a-sposob-akym-mozno-ziskavat-informacie
fajnes
100+

Poslaťod kubikdulik » Pon 9.1.2023 00:54:49 quicklink

Taky si myslím, že RTVS dostala ten dabing s nákupem práv. A ten zákon je absolutní kravina. Já bych to zrušil.
kubikdulik
100+

Poslaťod fajnes » Pon 9.1.2023 11:22:25 quicklink

Ten zakon by bol kravina mozno tak v Cesku, u nas by bez regulacie bola polovica filmov v cestine. To nie je OK. V tomto pripade je problem v tom, ze RTVS zaplatila dalsich 2230 eur za slovensky dabing, ktory nepouzila.
fajnes
100+

Poslaťod Mariuss » Pon 9.1.2023 11:41:08 quicklink

kubikdulik píše:Taky si myslím, že RTVS dostala ten dabing s nákupem práv. A ten zákon je absolutní kravina. Já bych to zrušil.

Ten zákon nie je kravina, len by ho trebalo vylepšiť, aby sa začal dodržiavať. Ja osobne by som bol najradšej keby sa všetko vysielalo po slovensky.
Česky dabing si vypočujem rád, no ten je dostupný takmer všade, na DVD, Blu-ray, Internete, Streame, na českých TV, ktoré sa dajú poriešiť za pár eur... nepotrebujem aby mi ešte aj na SLOVENSKEJ TV bežal česky dabing. Namiesto toho by sa radšej mali vyťahovať z archívu slovenské, prípadne vyrábať nové (samozrejme kvalitné).
Mariuss
Updater

Poslaťod anderson » Pon 9.1.2023 12:14:09 quicklink

Ten zákon je absolútne hlúpy ale najmä zbytočný. Nič nerieši. Beztak si RTVS odvysiela český dabing aj keď zakúpili ten slovenský. Žiaden zákon im v tejto stupidite a preukázateľnej vedomej alebo nevedomej zlodejine/diletantstve nezabránil. Takisto mitičovky. Majú ich v archíve, ale neodvysielajú ich ani za nič po slovensky. Čo sa týka VOD a nosičov. ŽIadnym zákonom nikdy nedonútite súkromnú a veľakrát aj nadnárodnú korporáciu aby automaticky použili aj slovenský dabing. Na to majú príliš dobrých právnikov. Navyše si zoberme takú absurditu ako je prípad DISNEY. Oni majú všetky alebo v drvivej väčšine všetky dabingy zazmluvnené pre ďalšie použitie. A ako s nimi nakladajú? Nuž v "lepšom" prípade vyrobia dabing nový, v horšom ho nepoužijú vôbec. Riešenie je iba jediné a to tlak verejnosti. Je takéto niečo na RTVS alebo DISNEYHO vyvíjané? Nie. Takže preto je situácia taká aká je. Vynucovať si niečo nezmyselnými zákonmi, nie je podľa mňa riešenie.
Najdi svoji spásu, přepiš si to z pásu. "Sběratelům" přispěj a na nic se neptej. Když se budeš příliš ptát, bude tě to "NĚCO" stát. Obrázok
anderson
1100+

Poslaťod fajnes » Pon 9.1.2023 13:14:00 quicklink

S tým zákonom v rukách sa dá reálne sťažovať na Radu pre vysielanie a retransmisiu a reálne z toho plynú pokuty. Možno nie astronomické, ale sú. Je to tiež vec dobrých mravov, ktorú po porušeniach napríklad JOJ zohľadnila. V toho dôsledku si už napríklad nevidel Sons of Anarchy v češtine, ale s titulkami.
fajnes
100+

Poslaťod anderson » Pon 9.1.2023 19:27:00 quicklink

To je mi teda ale "výhoda", čiže slovenský dabing nevyrobia, český neodvysielajú a ja ako divák mám na slovenskej televíznej stanici čítať titulky? To sa človeku v 21. storočí už naozaj nad takýmto konaním pozastavuje nielen rozum.
Najdi svoji spásu, přepiš si to z pásu. "Sběratelům" přispěj a na nic se neptej. Když se budeš příliš ptát, bude tě to "NĚCO" stát. Obrázok
anderson
1100+

Poslaťod Toso » Pia 17.2.2023 18:14:37 quicklink

Tento dabing momentalne dostupny na HBO Max
Toso

Poslaťod dementus996 » Pia 17.2.2023 21:44:43 quicklink

Toso píše:Tento dabing momentalne dostupny na HBO Max

Jakub Gécz (záverečné titulky)

Na slovenskom znení spolupracovali: Branislav Mitka, Róbert Boldiš, Lenka Hudecová
Preklad a dialógy: Rudolf Kret
Produkcia: Daniel Chmurný
Zvuk: Daniel Lengyel
Réžia: Viktor Kollár
Vyrobilo: Štúdio Daniela pre MAC TV
dementus996
Updater

Predchádzajúci

Späť na Filmy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia

Style based on we_universal created by weeb.
Edited style & designed © 2011 by Piri.