Doteraz som žil v presvedčení, že dabing je určený divákom, pričom ich zážitok zo sledovania filmu je okrem iného formovaný aj tým, či sa v rámci určitej filmovej série zachováva kontinuita dabingového obsadenia. Televízia neschopná zaistiť jednotné obsadenie a s ňou dabingové štúdiá, ktorých hlavným pracovným heslom je očividne
„za žiadnych okolností nepoužiť dabingové spojenie konkurencie“, však na to majú zrejme diametrálne odlišný názor.
Takéto konanie by sa dalo akceptovať za predpokladu, že predtým vzniknuté dabingové spojenia by boli katastrofálne a ich úplné prekopanie by tak bolo prakticky nevyhnutné. V tomto prípade však podľa môjho názoru nie je s výnimkou Petry Vajdovej (a Tomáša Hallona, ak berieme do úvahy aj kratučké cameo Flasha v Jednotke samovrahov) ani jedna z postáv obsadená vhodnejšie, než tomu bolo vo filmoch
Batman vs. Superman: Úsvit spravodlivosti a
Jednotka samovrahov.
Vladimír Kobielský nie je úplne ideálnym dabérom Henryho Cavilla. Spojenie tohto herca s hlasom Martina Zatoviča som však na základe predchádzajúcich skúseností už v jednom z návrhov dabingov v minulosti označil za hrozné a včerajšia premiéra Justice League ma v tomto presvedčení iba utvrdila. Rovnako tak nie som najväčším fanúšikom spojenia
Jana Wagnerová -
Amy Adams, Karnasová mi však bohužiaľ „sadla“ ešte menej. Mňahončák nebol na Afflecka zlou voľbou, no išlo o zbytočné rozbitie zaužívaného spojenia s Bruchalom, ktorý ho dabuje už dlhé roky a táto séria až doteraz nebola výnimkou. K Jeremymu Ironsovi sa snáď ani nemusím vyjadrovať.
Aby tu náhodou niekto nenadobudol mylný dojem, že sa iba snažím za každú cenu zhodiť prácu štúdia (z ktorého prítomnosti na televíznom poli mám pritom veľkú radosť, keďže jeho dabingy sú v porovnaní s konkurenciou omnoho pestrejšie a nápaditejšie, nehovoriac o obsadzovaní mien, ktoré za iných okolností pre Markízu dabovať nechodia), musím vyzdvihnúť skvelé obsadenie i výkony už spomínanej dvojice
Petra Vajdová a
Tomáš Hallon. Zároveň oceňujem aj to, že sme nemuseli byť svedkami ďalšieho z radu absurdných experimentov u Jasona Momou;
Kamil Mikulčík bol dobrou voľbou a vôbec by som sa nehneval, ak by som mal možnosť vypočuť si ho ako slovenský hlas tohto herca i v budúcnosti.