Aktuálny čas je Pia 10.1.2025 11:38:05

[€] [i] [?]
ďakujeme, je nás už cez 3200! pridajte sa aj vy k nám na Facebooku!
Máte prehľad o slovenskom dabingu? Našli ste tu nezrovnalosti? Zaregistrujte sa a neváhajte prispievať aj vy!
Chcete mať prehľad o novinkách v dabingu? Prihláste sa na Facebook a sledujte nás!

Hateful Eight

Filmy, ku ktorým sa už dabing vyrobil.

Hateful Eight

Poslaťod Dado » Pia 16.12.2016 19:42:54 quicklink

Obrázok
Info: IMDb | ČSFD | FDb

Ivan Gogál - Samuel L. Jackson (Major Marquis Warren)
Jozef Vajda - Kurt Russell (John Ruth)
Slávka Halčáková - Jennifer Jason Leigh (Daisy Domergue)
Ján Tréger / Roman Matisko / Andrej Bičan - Walton Goggins (Sheriff Chris Mannix)
Alfréd Aczel - Demián Bichir (Bob)
Peter Sklár - Tim Roth (Oswaldo Mobray)
Milan Bahúl - Michael Madsen (Joe Gage)
Dušan Jamrich / František Kovár - Bruce Dern (General Sandy Smithers)
Vladimír Kobielský - Channing Tatum (Jody)
Dado
Moderátor

Re: Hateful Eight

Poslaťod Dado » Pia 16.12.2016 19:43:34 quicklink

Film bude mať televíznu premiéru 1.1.2017 o 22:35 na Markíze.
Dado
Moderátor

Poslaťod anderson » Pia 16.12.2016 22:15:51 quicklink

Dado513 píše:Film bude mať televíznu premiéru 1.1.2017 o 22:35 na Markíze.

Cize tipujem, ze dabing uz je nakruteny a o obsadeni by som si iluzie nerobil. Ale za mna na Russella jedine Maros Kramar. Vajda uz dabuje kdekoho, rovnako ako aj Szabo a mne to uz riadne pije krv. Reci ohladne veku su mi ukradnute. ;)
Najdi svoji spásu, přepiš si to z pásu. "Sběratelům" přispěj a na nic se neptej. Když se budeš příliš ptát, bude tě to "NĚCO" stát. Obrázok
anderson
1100+

Poslaťod m09 » Štv 29.12.2016 14:24:59 quicklink

Celkom fajn až na pár postáv. :D Namiesto Bahúla by tam mohol ísť Sabo; namiesto Halčákovej Podzámska a navrhujem ešte Aczela vymeniť za Kočiša. Či sa mojim návrhom kolega inšpiruje je na ňom. :) Na Gogginsovi sú 4 dabéri zbytoční tam je Tréger jasná voľba. 8-)
m09
700+

Poslaťod Dado » Štv 29.12.2016 16:46:08 quicklink

Na Madsena Dušan Szabó určite nie. Keď som počul prvýkrát skutočný hlas tohto herca, tak som nechápal, ako niekto zo skúsených režisérov mohol vidieť vhodnú dabingovú voľbu preňho práve v Szabóovi (ale vlastne všeobecne vo väčšine slovenských hercov, ktorí si Madsena už stihli nadabovať).
Pri postave Daisy som hľadal predovšetkým niekoho, kto by sa dokázal prispôsobiť jej vystupovaniu a Halčáková mi prišla po tom, čo predviedla pred rokmi v úlohe Palomy, ako ideálna voľba. :D Podzámska by to však tiež mohla s prehľadom zvládnuť a vzhľadom na posledné dabingy Markízy ma ani veľmi neprekvapí, pokiaľ bude obsadená práve ona.
Kočiš by ako Bob mohol byť tiež dosť dobrý, len by asi musel nasadiť trochu hlbší hlas oproti jeho typickému dabingovému prejavu. ;)
Čo sa týka Gogginsa, priznám sa, že si nespomínam, či som s ním videl niečo nadabované. Preto som sa najprv riadil zoznamom dabérov v jeho profile a ohlasmi na nich, z čoho ako jednoznačná voľba vyšiel Tréger. Potom mi to však nedalo a pridal som ako prípadné alternatívy aj Matiska s Bičanom, ktorí by podľa mňa mohli tú teatrálnosť Gogginsovej postavy vystihnúť ešte o niečo presnejšie. Najmä v prípade druhého menovaného je to však skôr prianie hraničiace s utópiou, než reálna predpoveď skutočného dabingového obsadenia.
Dado
Moderátor

Poslaťod m09 » Štv 29.12.2016 17:36:55 quicklink

Možností je Viacero ak nie Sabo tak aspoň Višňovský. :) Čo treba pochváliť je obsadenie Vajdu to niektorí kolegovia kritizovali ja odceňujem.Sklár je super od Klamárov som však už nikdy potom túto kombináciu nevidel.Samé zvláštne voľby odvtedy ak to nebude Sklár dúfam že aspoň Landl :) a ak nie Kobielský tak aspoň Šandor. :) len dúfam že sa nedočkáme žiadnych takých nepríjemných prekvapení divných absolútne mimo kombinácii , ktoré nebudú sedieť :D
m09
700+

Poslaťod iljas » Pon 2.1.2017 12:09:35 quicklink

Ak si dobre zo včerajšku pamätám (nerobil som si žiadne poznámky 8-) , tak z pôvodného rozpisu (tipu) dabovaných postáv ostal iba Samuel L. Jackson (Ivo Gogál ako jeho štandardný hlas).

Ak sa mýlim, tak ma pls opravte:

Kurt Russel - Juraj Predmerský
Michael Madsen - Jozef Vajda
Tim Roth - Pavel Višňovský
Walter Goggins - Peter Sklár
Bruce Dern - František Kovár
Damian Bichir - Dušan Szabó
James Parks ("O.B") - Peter Kočiš

Neviem, kto daboval J.J. Leigh, ale ten hlas bol obsadený i zvládnutý skvele :P
Rovnako tak neviem identifikovať dabéra Channinga Tatuma.

Celkovo veľmi vydarený dabing, aj s ohľadom na Tarantinovské dialógy a (nevyh)nutnú mieru vulgarity, ktorá našťastie ostala zachovaná aj v preklade.
Obrázok užívateľa
iljas

Späť na Kôš

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia

Style based on we_universal created by weeb.
Edited style & designed © 2011 by Piri.