Aktuálny čas je Sob 26.4.2025 01:37:25

[€] [i] [?]
ďakujeme, je nás už cez 3200! pridajte sa aj vy k nám na Facebooku!
Máte prehľad o slovenskom dabingu? Našli ste tu nezrovnalosti? Zaregistrujte sa a neváhajte prispievať aj vy!
Chcete mať prehľad o novinkách v dabingu? Prihláste sa na Facebook a sledujte nás!

Guardians of the Galaxy

Filmy, ku ktorým sa už dabing vyrobil.

Re: Strážcovia Galaxie / Guardians of the Galaxy

Poslaťod Jack2410 » Ned 21.8.2016 22:33:52 quicklink

Môj skromný návrh...pri Chrisovi Prattovi absolútne netuším, kto by bol najlepším dubberom, chcelo by to niekoho neopočúvaného...ale možno by sa niekomu pozdával jeden z vyššie zmienených...viem, že každý má iný hlasový prejav, no o to som sa snažil...Pri Davovi Bautistovi mi nenapadol nikto s takým chrapľákom ako má on v origináli. Pri Lee Pacovi, som vyberal ľudí s hrubším hlasom, keďže ho má aj v origináli upravený...ale zmenám a iným nápadom som otvorený :)
Jack2410
100+

Poslaťod Dado » Ned 21.8.2016 23:53:22 quicklink

Len pred pár hodinami po prečítaní článku o jesenných novinkách na JOJke som rozmýšľal nad vytvorením tohto návrhu, no zasekol som sa už pri Chrisovi Prattovi. :D Keď si však nadhodil tú možnosť ohľadom neopočúvaného dabéra, tak mňa by celkom zaujímalo, ako by znel Pratt trebárs s hlasom Roba Jakaba.
Dado
Moderátor

Poslaťod m09 » Pon 22.8.2016 08:15:30 quicklink

Celkom fajn Zoe Saldana za mň Judita Bilá ale Vajdová je v pohode Pratt u mňa Vladimír Kobielský ale aj Horváth môže byť a Cooper Kobielský ktorého tu kolega úplne ignoroval hádam je to všetko :)
m09
700+

Poslaťod Dado » Pon 22.8.2016 15:00:53 quicklink

V prípade filmov od Marvelu treba pri obsadzovaní brať do úvahy aj to, aby sa dabéri neopakovali pri viacerých hlavných hrdinoch. Z toho dôvodu by som bol osobne radšej, keby si Daniela (ktorá má zatiaľ dabing týchto filmov na starosti) ušetrila Kobielskeho na Paula Rudda v Ant-Manovi.
Dado
Moderátor

Poslaťod Jack2410 » Pon 22.8.2016 15:17:13 quicklink

Dado513 píše:V prípade filmov od Marvelu treba pri obsadzovaní brať do úvahy aj to, aby sa dabéri neopakovali pri viacerých hlavných hrdinoch. Z toho dôvodu by som bol osobne radšej, keby si Daniela (ktorá má zatiaľ dabing týchto filmov na starosti) ušetrila Kobielskeho na Paula Rudda v Ant-Manovi.

Presne z toho dôvodu som vynechal Vladimíra Kobielského, ktorého hlas som si "šetril" na Rudda...preto tu nikde nefiguroval :) a plus, na Coopera sa podľa môjho názoru najviac hodí Koleník, ktorý to už párkrát dokázal, avšak práve tohto herca sa striktne netreba držať, keďže vo filme "len" prepožičal svoj hlas, rovnako ako Vin Diesel, ktorý dokonca v celom filme hovorí dookola 3 slová. :D
Jack2410
100+

Poslaťod Dado » Pon 22.8.2016 15:35:20 quicklink

Je fakt, že v prípade CGI postáv sa netreba až tak držať zaužívaných spojení, no v tomto prípade by bola podľa mňa škoda neobsadiť Koleníka, keďže na toho mývala by sa hodil parádne. :D
Dado
Moderátor

Poslaťod anderson » Pon 22.8.2016 22:08:43 quicklink

Tak na Mývala obsadia Marcina, klasicky (keď už Dančiak nemôže) a bude vymaľované. A celkovo si nerobím nádeje, že by dabing k tomuto filmu dopadol nejako svetovo. Ale kiež by som sa mýlil. - Navyše na Slovensku sa na náväznosť príliš nehľadí a dvojka môže mať obsadenie úplne iné, keďže jej premiéra je zatiaľ pre našich distribútorov - o televíziách nehovoriac - hudba ďalekej budúcnosti. --- Mimochodom, česi si k tomuto filmu vyrobili kinodabing. Netusim ci sa s nim film premietal aj v slovenskych kinach, ale unika mi dovod, preco k filmom ktore maju cesky kinodabing nevznikaju subezne aj slovenske kinodabingy (mimo animakov samozrejme) tak ako kedysi. Je to chore.
Najdi svoji spásu, přepiš si to z pásu. "Sběratelům" přispěj a na nic se neptej. Když se budeš příliš ptát, bude tě to "NĚCO" stát. Obrázok
anderson
1100+

Poslaťod Dado » Ned 16.10.2016 17:14:30 quicklink

Tak podľa všetkého sa slovenského kinodabingu minimálne jednej marvelovky dočkáme. Distribúciu filmu Spider-Man: Homecoming (okrem Toma Hollanda, ktorý stvárnil Spider-Mana už v poslednom Kapitánovi, by sa v ňom mali objaviť napríklad Robert Downey Jr. ako Tony Stark či Jon Favreau ako Happy Hogan) totiž bude mať namiesto Saturnu na starosti Itafilm. A na jeho webe je uvedené, že film by mal ísť do kín v slovenskom dabingu. :)
Dado
Moderátor

Poslaťod Dado » Pia 18.11.2016 14:40:08 quicklink

Obsadenie z upútavky:

Chris Pratt - Michal Hallon
Zoe Saldana - Kristína Turjanová
Dave Bautista - René Jankovič
Vin Diesel - Milan Bahúl
Bradley Cooper - Martin Zatovič

Tak trochu som dúfal, že dabingoví tvorcovia sa s tým pohrajú trochu viac a nepôjde len o stávky na istotu v podobe hlasov, ktoré počujeme v každom druhom dabingu. Navyše Michalovi Hallonovi aj napriek jeho veku stále len s veľkou námahou dokážem uveriť postavy, ktoré majú nad tridsať rokov (navyše sa už nedávno stal novým hlasom Zimného vojaka, takže nad jeho opätovným obsadením a dokonca na hlavnú postavu nemal režisér ani len uvažovať). Pri Cooperovi som predpokladal, že Daniela použije spojenie s Koleníkom aj na CGI postavu, ale Martin Zatovič nemusí byť vôbec zlou voľbou. Zoe Saldanu si zase mohla podľa môjho názoru strihnúť napríklad Judita Bilá, keďže Kristína Turjanová už má v prípade marveloviek na starosti inú postavu, ale odhliadnuc od toho nemám tomuto spojeniu absolútne čo vytknúť.

EDIT (19.11.2016): Až dnes som si uvedomil, že Koleník už v sérii dabuje Clinta Burtona, takže sa ospravedlňujem za úvahy ohľadom jeho obsadenia na mývala. V tomto prípade je teda obsadenie niekoho iného (hoci možno len zapríčinené pracovnou vyťaženosťou Koleníka) úplne správne.
Dado
Moderátor

Späť na Kôš

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia

Style based on we_universal created by weeb.
Edited style & designed © 2011 by Piri.