Aktuálny čas je Sob 26.4.2025 01:39:51

[€] [i] [?]
ďakujeme, je nás už cez 3200! pridajte sa aj vy k nám na Facebooku!
Máte prehľad o slovenskom dabingu? Našli ste tu nezrovnalosti? Zaregistrujte sa a neváhajte prispievať aj vy!
Chcete mať prehľad o novinkách v dabingu? Prihláste sa na Facebook a sledujte nás!

Grandhotel Budapešť

Filmy, ku ktorým sa už dabing vyrobil.

Grandhotel Budapešť

Poslaťod stevo12 » Sob 21.2.2015 19:14:29 quicklink

Obrázok
Info: IMDB I ČSFD I FBD

Dušan Szabó - Ralph Fiennes (pán Gustave)
Michal Hallon - Tony Revolori (Zero)
Boris Farkaš - F. Murray Abraham (pán Mustafa)
Ivan Šandor - Jude Law (mladý autor)
Bianka Bucková - Saoirse Ronan (Agatha)
Miroslav Noga - Adrien Brody (Dmitri)
Vladimír Hajdu - Edward Norton (Henckels)
František Kovár / Dušan Jamrich - Tom Wilkinson (autor)
Zuzana Kocúriková - Tilda Swinton (Madame D.)
Marek Ťapák - Jeff Goldblum (Deputy Kovacs)
Peter Rúfus - Harvey Keitel (Ludwig)
Rastislav Sokol- Mathieu Amalric (Serge X.)
Miroslav Trnavský - Willem Dafoe (Jopling)
Peter Marcin - Bill Murray (Monsieur Ivan)
Ján Greššo - Larry Pine (pán Mosher)
Filip Tůma - Jason Schwartzman (Monsieur Jean)
Juraj Kemka - Owen Wilson (Monsieur Chuck)

Myslím, že k dabingu tohto filmu je potrebné pristupovať naozaj citlivo, aby sa nepokazil celkový dojem z filmu. Bolo by dobré keby si režisér dával zvlášť pozor pri vyberaní dabérov pre rozprávačov filmu (Gustave, Zero, Mustafa, mladý autor, autor).
stevo12
700+

Re: Grandhotel Budapešť

Poslaťod m09 » Sob 21.2.2015 20:27:49 quicklink

Tak je tu pár spojení ku ktorým by som niečo rád povedal to najpodstatnejšie je že Andy sa už dabingu nevenuje dlhé roky naposledy som počul jeho hlas ešte v 9.sérii seriálu Kobra 11 odvtedy v žiadnej televízii nič len z toho dôvodu navrhujem preobsadiť ho skús tam dať Brody-Marek Majeský
Norton to je obrovský otáznik pre mňa jeho dabuje hádam v každom filme niekto iný najviac ma zo všetkých oslovil Tomáš Maštalír preto ho aj navrhujem(čím nechcem povedať že Kráľ by bol zlý)
Tilda Swinton za mňa Henrieta Mičkovicová
Jeff Goldblum možno Jozef Vajda
Harvey Keitel - Marián Slovák ,ale Rúfus je fajn :) inak by som to nechal tak Kráľa aj Rúfusa by som na tých postavách možno aj nechal teoreticky :)
m09
700+

Poslaťod Dado » Sob 21.2.2015 20:37:05 quicklink

Naozaj si myslíš, že by túto postavu mala dabovať Henrieta Mičkovicová? :lol: Grandhotel Budapešť je jedným z tých filmov, pri ktorých môže snaha o dodržanie zaužívaných spojení dopadnúť katastrofálne.
Dado
Moderátor

Poslaťod m09 » Sob 21.2.2015 20:47:04 quicklink

zaujímavé že Kemka-Wilson je zaužívané spojenie a to tu nie je jediné zaužívané :) navrhujem ale rozhodne preobsadiť Andyho nakoľko dabingu sa už dlhé roky nevenuje :) či ju náhodou Kocúreková tú postavu až príliš nebude zostarovať tým svojim hlasom? :)Szabó-Fiennes;Trnavský-Dafoe;Marcin-Murray,...to sú tradičné spojenia takže neviem :)
m09
700+

Poslaťod Dado » Sob 21.2.2015 21:04:01 quicklink

Nenarážal som na všetkých dvorných dabérov, musíš však uznať, že Mičkovicová by ako hlas postavy (minimálne) 80-ročnej vdovy znela smiešne. Tu sa vlastne nepriamo dostávame aj k odpovedi na to, či by Kocúriková náhodou túto postavu nerobila staršou. :D

K tým ostatným spojeniam, Wilson tu nemá nejakú dôležitú postavu, tobôž nie akosi výnimočnú, takže tam s Kemkom nie je problém. Spojenie Marcin - Murray sa podľa profilu herca objavilo zatiaľ len raz, takže za tradičné by som ho neoznačil. Každopádne, ani Murrayho rola tu nie je nijak významná a Marcin by ju mohol zvládnuť vynikajúco. Szabó je v tomto prípade stávka na istotu a osobne by som sa nebránil prípadnému experimentu, pokiaľ by k nemu režisér pristúpil zodpovedne. Čo sa týka Adyho (bez 'n'), len nedávno sa objavil v dabingu na TV JOJ, takže v tomto by problém nemal byť. Osobne preferujem spojenie jeho hlasu s Edwardom Nortonom, no tu si ho viem taktiež bez problémov predstaviť aj na Brodym.
Dado
Moderátor

Poslaťod m09 » Sob 21.2.2015 21:16:40 quicklink

Tento dabing tv joj som nezaregistroval ospravedlňujem sa som ale zvedavý na ten filmsamotný ako to dopadne nevie niekto z vás kedy ho budú vysielať v premiere?
m09
700+

Poslaťod stevo12 » Sob 21.2.2015 22:14:46 quicklink

Poznamenal by som, že je dôležité si tento film pozrieť, až potom rozmýšľať o obsadení dabingu.
U Brodyho som rozmýšľal medzi Majeským a Kráľom, no vyhral Kráľ.
Na Swinton mi nesedel žiadny z hlasov babičkovských dabérok (Ulická, Matejková, Landlová...) a určite ani žiadna z mladých dabérok (Mičkovicová), preto som sa rozhodol pre "večne mladú" Kocúrikovú.
Jeff Goldblum nepotrebuje drsný hlas, radšej nech Ťapák zopakuje výkon z Dňa nezávislosti.
U Keitela som dal Rúfusa, lebo bez vlasov nevyzerá až tak staro aby tam bolo potrebné dať Slováka.
U Dafoea niet o čom premýšľať, zvlášť pri charaktere postavy, ktorú hrá.
A najlepšie nakoniec - Fiennes. Szabó dokázal úžasne vystihnúť jeho zákerácke postavy vo Vojvodkyni a Búrlivých výšinách. No pri jeho talente som ani chvíľku nezapochyboval že by dokázal úžasne vyskytnúť komediálny charakter postavy, ktorú tu Fiennes stvárňuje v tomto filme. Nikto iný ma nenapadá. Aj Višňovský by mohol byť dobrý, no nemyslím že by dal tejto postavy taký nádych ako Szabó.
stevo12
700+

Poslaťod stevo12 » Ned 9.8.2015 15:49:10 quicklink

Kedže ma Daniela vo filme Až vyjde mesiac presvedčila o tom ako skvele sedí Vladimír Hajdu na Nortona, tak som to preobsadil aj tu. Nastala však otázka, koho obsadiť na Brodyho. Majeský sa mi už akosi nepozdáva, z Brodyho by pravdepodobne urobil obyčajného záporaka, no v tomto filme by potreboval rovnako ako v češtine nejaký "pribrzdený" hlas. Preto som pôvodne rozmýšľal o Adym. Teraz ma na Brodyho napadajú Lukaš Latinák a Mišo Hudák. Zvlášť ten Latinák ma oslovil, no bohužiaľ nevidel som žiadny z hŕstky filmov kde daboval, no myslím, že by to mohol zvládnuť.
stevo12
700+

Poslaťod anderson » Ned 9.8.2015 21:49:39 quicklink

A "což takhle" Miroslav Noga ? Ja viem, "niekto" by mohol vravieť niečo o veku a hadzať podobne "argumenty", ale ked sa tak pozeram na tento casting, myslim, ze je takmer dokonaly a mohol by byt este dokonalejsi, tymto tahom. A este moj osobny nazor je, ze na Fiennesa radsej Visnovsky ako Szabo, ale inak vazne nemam namietky ak by toto navrhovane obsadenie niekto zrealizoval.
Najdi svoji spásu, přepiš si to z pásu. "Sběratelům" přispěj a na nic se neptej. Když se budeš příliš ptát, bude tě to "NĚCO" stát. Obrázok
anderson
1100+

Poslaťod Dado » Ned 9.8.2015 22:05:29 quicklink

anderson píše:A "což takhle" Miroslav Noga ?

Možno neuveríš, no presne to isté mi napadlo, keď som pred pár hodinami hľadal na Youtube nejaké rozhovory s Brodym a scény z filmu kvôli osvieženiu pamäte. :D Nakoniec som však práve kvôli tomu, že by tu niekto mohol argumentovať tým vekovým rozdielom, radšej nič nepísal.

Čo sa týka Lukáša Latináka, s jeho dabovaním som sa stretol len vo filme Skrotená hora a tam to podľa mňa nebola žiadna sláva, asi to však bolo minimálnymi skúsenosťami s touto prácou.
Dado
Moderátor

Ďalší

Späť na Kôš

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia

Style based on we_universal created by weeb.
Edited style & designed © 2011 by Piri.