Aktuálny čas je Sob 26.4.2025 01:24:01

[€] [i] [?]
ďakujeme, je nás už cez 3200! pridajte sa aj vy k nám na Facebooku!
Máte prehľad o slovenskom dabingu? Našli ste tu nezrovnalosti? Zaregistrujte sa a neváhajte prispievať aj vy!
Chcete mať prehľad o novinkách v dabingu? Prihláste sa na Facebook a sledujte nás!

Grudge Match

Filmy, ku ktorým sa už dabing vyrobil.

Grudge Match

Poslaťod mato46 » Uto 5.8.2014 17:26:13 quicklink

Obrázok

Peter Rúfus - Robert De Niro (Billy 'The Kid' McDonnen)
Jozef Vajda - Sylvester Stallone (Henry 'Razor' Sharp)
Rastislav Sokol / Přemysl Boublík - Jon Bernthal (B.J.)
Roman Ferienčík - Kevin Hart (Dante Slate Jr.)
Ivan Letko - Alan Arkin (Louis 'Lightning' Conlon)
Dagmar Sanitrová / Daniela Kuffelová - Kim Basinger (Sally)
Peter Kollárik - Joey Diaz (Mikey)
Ivan Laca - Barry Primus (barman Joey)
Peter Krajčovič - LL Cool J (Frankie Brite)
Štefan Richtárech - Anthony Anderson (ošetrovateľ)
Dušan Jamrich - Jim Lampley
Ivan Gogál - Mike Tyson
Alfréd Aczel - Evander Holyfield
mato46
500+

Re: Grudge Match

Poslaťod stevo12 » Uto 5.8.2014 21:19:26 quicklink

Pekné obsadenie ale ktovie či sa ešte budeme počuť v našich TV Rúfusa na DeNira v nejakom novom filme. Zaujímavé to bude aj pri filme Frajeri vo Vegas. Mne by sa najviac páčilo Bučko+Rúfus+Gogál, poprípade na Markíze Bučko+Slovák+Gogál. Najskôr to však dopadne úplne inak. :(
stevo12
700+

Poslaťod mato46 » Uto 5.8.2014 21:42:37 quicklink

A kto zvykne De Nira dabovať na JOJ-ke?

Inak keby Frajeri vo Vegas dopadli nejak takto, tak by som bol maximálne spokojný:

Bučko - Douglas
Rúfus - De Niro
Gogál - Freeman
Toploľský - Kline
mato46
500+

Poslaťod lubo » Uto 5.8.2014 22:01:05 quicklink

Na Jojke DeNira dabuje Dušan Jamrich.
Obľúbené dabérky: S.Norisová, Z.Studénková, E.Vášáryová, D. Mórová, K.Magálová, H.Krajčiová, K.Turjanová,P.Vajdová, Z.Porubjaková, D.Mackovičová, J.Wagnerová, T.Pauhofová, Z.Fialová, H.Mičkovicová, K.Šulajová, R.Rundová, E.Podzámska, B.Chlebcová.
lubo
Facebook tím

Poslaťod stevo12 » Uto 5.8.2014 22:26:31 quicklink

lubo píše:
Na Jojke DeNira dabuje Dušan Jamrich.

Neviem či je to úplne správne tvrdenie. Skôr by som povedal, že vo filmoch robených Danielou dabuje DeNira Jamrich. Ktovie ako by to bolo ak by dabing robil napr Dimas. Úžasným príkladom je film Percy Jackson: Zlodej blesku, kde neznáme štúdio (asi Dimas) odignorovalo jojkárske spojenia a použilo markizácke, pričom nikomu v Jojke to nevadilo a pustili takýto dabing do éteru, dokonca v hlavnom vysielacom čase :) . Zaujímave by to bolo ak by Dimas, alebo štúdio, ktoré robilo Percyho, robilo film s Cageom.
stevo12
700+

Poslaťod mato46 » Str 6.8.2014 09:44:19 quicklink

Čítal som tu na fóre niečo o tom, že Daniela sa snaží obsadzovať na hercov vekovo cca rovnako starých dabérov, ale podľa mne je to blbosť. To by potom ani Vajda nikdy nemohol dabovať Stalloneho so Schwarzeneggerom pri takejto logike obsadzovania.

A Cage je tiež kapitola sama o sebe. Ak sa nemýlim, tak ako prvý obsadil na Cagea Majeského Mandžár a teraz už aj on naňho obsadzuje Kaprálika, čo vôbec nechápem. Inak len tak mimo témy, ktoré štúdio/režisér robilo dabing filmu Stolen? To bolo asi naposledy čo som počul spojenie Cage/Majeský.
mato46
500+

Poslaťod Dado » Str 6.8.2014 11:13:54 quicklink

Zo strany Daniely to bol len jednorázový argument obhajujúci obsadzovanie Jamricha na de Nira, ich obsadzovanie má však od snahy spájať dabéra s hercom na základe veku veľmi ďaleko (napr. spojenie Miloslav Kráľ - Russell Crowe).
Čo sa týka Cagea, neviem, kto mal na starosti dabing spomínaného filmu, ale ja osobne som zase veľmi dávno nepočul spojenie tohto herca s Kaprálikom a zdá sa mi, že v nových filmoch, ktoré sa objavili na Markíze, ho daboval vždy Majeský (Neľútostná pomsta, Honba na čarodejnice).
Dado
Moderátor

Poslaťod stevo12 » Str 6.8.2014 11:18:07 quicklink

Nemyslím, že by Mandžár prestal obsadzovať Majeského. Dabing proroctva sa pravdepodobne robil v čase kedy Majeský spolu s Rúfusom a ďalšími nechodili do dabingov Markízy. Tu o tom sám hovorí: rozhovor. Teraz už určite dabuje kedže ho bolo počuť napr v Troch mušketieroch, alebo po Proroctve bol obsadený na Cagea nielen v Unesenej, ale aj v Neľútostnej pomste a Honbe na čarodejnice, presne ako píše Dado.
Kaprálik sa celkom dá, ale stále je iba výbornou náhradou za Majeského. Zatiaľ stále daboval iba Cageove dobrodružné a akčné filmy, ktoré celkom zvládol, ale ktovie ako by to dopadlo pri predabovaní takého Mesta anjelov, kde hrá Cage zamilovaného, zádumčivého a jemného anjela. A v tomto príbade bol Majeský naozaj anjelsky :lol: (video)
stevo12
700+

Poslaťod lubo » Str 6.8.2014 14:22:02 quicklink

Števo, áno sú to filmy od Daniely, ale iné štúdio zatiaľ pre Jojku nevyrábalo filmy s DeNirom, takže zatiaľ je to pre nich spätý dabér. Ale je pravda, že niektorí herci majú na Jojke (ale aj na Markíze) v každom štúdiu iného dabéra. Príkladom môže byť Uma Thurman, tú dabovala Podzámska v Percym, Mórová vo Vydatej neveste, Rundová v Materských galejach a Karnasová v Svadobnom obrade - všetko sú to jojkárske dabingy.

Dimas už pre Jojku nevyrába dabingy. Momentálne pre Jojku vyrábajú len Daniela, Yes Production a Trigon.

Kaprálika na Markíze obsadili len raz, tak ako Dado a Števo uvádzajúviacerí uvádzate. Všetky najnovšie dabingy Markízy s Cageom boli s Majeským.
Obľúbené dabérky: S.Norisová, Z.Studénková, E.Vášáryová, D. Mórová, K.Magálová, H.Krajčiová, K.Turjanová,P.Vajdová, Z.Porubjaková, D.Mackovičová, J.Wagnerová, T.Pauhofová, Z.Fialová, H.Mičkovicová, K.Šulajová, R.Rundová, E.Podzámska, B.Chlebcová.
lubo
Facebook tím

Poslaťod mato46 » Str 6.8.2014 15:38:03 quicklink

Takže Dimas vyrába iba pre Markízu? No, pekný zmätok je v tom.

Prečítal som si tej rozhovor s Majeským a je fakt škoda, že je to tak ako to je. Že televízie si delia hercov na "mojich" a "tvojich" dokonca aj v dabingu. Som zvedavý ako by to tu vyzeralo, keby sme mali päť súkromných televízií. :roll:
mato46
500+

Ďalší

Späť na Kôš

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia

Style based on we_universal created by weeb.
Edited style & designed © 2011 by Piri.