Aktuálny čas je Sob 26.4.2025 02:06:18

[€] [i] [?]
ďakujeme, je nás už cez 3200! pridajte sa aj vy k nám na Facebooku!
Máte prehľad o slovenskom dabingu? Našli ste tu nezrovnalosti? Zaregistrujte sa a neváhajte prispievať aj vy!
Chcete mať prehľad o novinkách v dabingu? Prihláste sa na Facebook a sledujte nás!

Kód Enigmy / The Imitation Game

Filmy, ku ktorým sa už dabing vyrobil.

Kód Enigmy / The Imitation Game

Poslaťod Vavrinec » Pon 12.1.2015 01:29:34 quicklink

Obrázok
Info: IMDB | ČSFD | FDB

René Jankovič / Ján Koleník / Marek Majeský - Benedict Cumberbatch (Alan Turing)
Petra Vajdová / Soňa Norisová - Keira Knightley (Joan Clarkeová)
Tomáš Maštalír / Filip Tůma - Matthew Goode (Hugh Alexander)
Martin Kaprálik - Rory Kinnear (Nock)
Marián Slovák / Ivan Romančík - Charles Dance (Denniston)
Miroslav Trnavský / Pavol Topoľský - Mark Strong (Stewart Menzies)
Andrea Somorovská - Tuppence Middleton (Helen)
Ján Tréger / Matúš Krátky - Allen Leech (John Cairncross)
Ján Gallovič / Dušan Szabó - Steven Waddington (Supt Smith)
Michal Domonkoš - Matthew Beard (Peter Hilton)

Tak len pre porovnanie a možné posúdenie :
VIDEO
Vavrinec
100+

Re: Kód Enigmy / The Imitation Game

Poslaťod anderson » Pon 12.1.2015 07:38:46 quicklink

Za mňa jedine takto:

René Jankovič - Benedict Cumberbatch (Alan Turing)
Dušan Szabó - Mark Strong (Stewart Menzies)

Sú to funkčné a podľa môjho názoru vynikajúce spojenia. Nechápem preto, načo vytvárať spojenia nové a dávať naším neznesiteľne kreatívnym dabingovým tvorcom ďalšie zámienky na ich podivuhodné experimenty.
Najdi svoji spásu, přepiš si to z pásu. "Sběratelům" přispěj a na nic se neptej. Když se budeš příliš ptát, bude tě to "NĚCO" stát. Obrázok
anderson
1100+

Poslaťod ladno » Pon 12.1.2015 08:56:06 quicklink

anderson píše:Za mňa jedine takto:

René Jankovič - Benedict Cumberbatch (Alan Turing)
Dušan Szabó - Mark Strong (Stewart Menzies)

Sú to funkčné a podľa môjho názoru vynikajúce spojenia. Nechápem preto, načo vytvárať spojenia nové a dávať naším neznesiteľne kreatívnym dabingovým tvorcom ďalšie zámienky na ich podivuhodné experimenty.

V tomto prípade súhlasím. Je pravda, že niektorí herci znejú dobre s viacerými hlasmi, ale u Benedicta Cumberbatcha mi sedí dokonale René Jankovič a bol by som veľmi rád, keby sa naňho zaužíval ako dvorný dabér. Mark Strong býva občas na Markíze dabovaný Topoľským, mne však popravde toto spojenie nikdy veľmi nesedelo, avšak Szabó sa mi páčil od prvej chvíle. Zvyšok obsadenia je pomerne vydarený, akurát na Keiru Knightley by som obsadil z tejto dvojice skôr Soňu Norisovú. :)
ladno
100+

Poslaťod Vavrinec » Pon 12.1.2015 10:51:58 quicklink

Ako Jankovič je perfektný ale toto je dráma. Benedict Cumberbatch sa mi podľa toho čo som videl zdal jeho hlas hlbší resp. v inej tónine ako Jankovič... Preto som uvažoval nad Koleníkom alebo Majeským. Keira Knightley je troška oriešok lebo v pirátoch ju dabovala Norisová ale to nie sú 3 filmy lebo tak sa to nedá brat hlúpe by bolo ak by nedodržali spojenia ale napríklad Vajdová ju dabovala v 3 rôznych filmoch preto mi je bližšia. Experimenty v dabingu nemám rád ale tento film bol pre mňa osobne ťažko obsaditeľný slovenskými hlasmi lebo som si navykol na EN ale mnoho hercov slovenské hlasy nemá alebo má len také ktoré znejú ako z núdze čnosť.
Vavrinec
100+

Poslaťod stevo12 » Uto 5.1.2016 12:21:16 quicklink

https://www.youtube.com/watch?v=WVvK6Bjwdwk - na Jankoviča to nevyzerá, takže opäť raz ďakujeme Daniela :evil:
stevo12
700+

Poslaťod padrick » Uto 5.1.2016 12:35:12 quicklink

stevo12 píše:https://www.youtube.com/watch?v=WVvK6Bjwdwk - na Jankoviča to nevyzerá, takže opäť raz ďakujeme Daniela :evil:

Mne sa zdá, že je to Martin Hronský, ale nie som si istý na 100%.
Avšak Norisovú si Daniela zachovala.
padrick
300+

Poslaťod lubo » Uto 5.1.2016 15:15:57 quicklink

Obľúbené dabérky: S.Norisová, Z.Studénková, E.Vášáryová, D. Mórová, K.Magálová, H.Krajčiová, K.Turjanová,P.Vajdová, Z.Porubjaková, D.Mackovičová, J.Wagnerová, T.Pauhofová, Z.Fialová, H.Mičkovicová, K.Šulajová, R.Rundová, E.Podzámska, B.Chlebcová.
lubo
Facebook tím

Poslaťod Dado » Uto 5.1.2016 17:57:36 quicklink

Tak toto je obrovská škoda. Benedict Cumberbatch mal u nás šťastie v tom, že kým mnohé herecké hviezdy do slovenčiny najprv nadabovali viacerí nevhodne obsadení herci, až sa u nich napokon našla nejaká dobrá alternatíva (u niektorých sa však nepodarilo ani to a tak sú aj naďalej "obšťastňovaní" rôznymi bizarnými spojeniami, prípadne sa u nich z nejakého nevysvetliteľného dôvodu jedno také uchytilo), on prakticky od začiatku rozprával hlasom, ktorý mu sadol ako uliaty. Preto vôbec nerozumiem tomu, že sa niekto namiesto prebratia takéhoto spojenia rozhodne pustiť do akýchsi nepochopiteľných pokusov. Martin Hronský je už len "na papieri" úplne mimo a aj z tej upútavky mám pocit, že hoci sa snaží prispôsobiť svoj hlas hercovi a postave, ako len vie, vo výsledku je to skôr kontraproduktívne a v porovnaní s jeho typickým prejavom to znie značne neprirodzene.
Dado
Moderátor

Poslaťod stevo12 » Uto 5.1.2016 18:15:21 quicklink

Seriál Sherlock bol jedným z dôkazov, že slovenský dabing stále napreduje, a že na Slovensku sa stále vyrábajú aj dabingy, ktoré sa dajú označiť za skvelé. A tu v tejto ukážke sa udiala úžasná premena: z inteligentného sexsymbolu sa stal akýsi slizko znejúci úchyl. Len tak ďalej. Dnes sa taktiež prvýkrát objavila reklama na film Prepadnutie lode Alabama. Som len a len rád, že nezaznel Hanksov dabér, lebo predpokladám, že toľko, prepáčte za výraz, klincov do rakvy dobre znejúcemu dabingu na jeden deň by som asi nezvládol. Aj keď tam je ešte šanca.
stevo12
700+

Poslaťod padrick » Uto 5.1.2016 20:31:37 quicklink

stevo12 píše:Dnes sa taktiež prvýkrát objavila reklama na film Prepadnutie lode Alabama. Som len a len rád, že nezaznel Hanksov dabér, lebo predpokladám, že toľko, prepáčte za výraz, klincov do rakvy dobre znejúcemu dabingu na jeden deň by som asi nezvládol. Aj keď tam je ešte šanca.

Ja pevne verím, že to bude Hajdu.
padrick
300+

Späť na Kôš

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia

Style based on we_universal created by weeb.
Edited style & designed © 2011 by Piri.