kubikdulik píše:Mně by zajímalo, proč například právě Daniela nenamlouvá JOJce na začátek filmu obsazení hlavních rolí, jak to po dabingových studiích chce Markíza. Také by mě zajímalo, proč v době stříhání titulků nemohou být ifnromace o dabingu řečeny na začátku, případně před koncem, aby nedošlo k tomu, že se tyto informace nedostanou k divákovi.
Pedant píše:Ja si myslím, že nezverejňovanie mien tvorcov je jednoducho chrapúnstvo, nech má akékoľvek dôvody. Keď si kúpim knihu, tiež ma zaujíma, kto ju preložil, či ilustroval, resp. ktoré vydavateľstvo ju vydalo. A keď dopozerám film, ktorý mi píli uši, tiež by ma zaujímalo, aký prekladateľský génius si myslí, že keď veliteľ kričí na vojakov "on the double", tak od nich chce niečo dvojmo, ako som to pred časom v primetime počul v ktoromsi filme, a prešlo to všetkými etapami dabingového procesu až do môjho televízora. Lebo dobrý dabing je aj o tom.
Pedant píše:Ja si myslím, že nezverejňovanie mien tvorcov je jednoducho chrapúnstvo, nech má akékoľvek dôvody. ...
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť