Tak od budúceho týždňa začína STV vysielať cyklus "Filmy s Alainom Delonom". Zatiaľ zverejnili dva: BORSALINO a DVAJA MUŽI V MESTE. A na dabingy som naozaj zvedavý. Na Borsalino a spol. totiž kedysi dávno STV dabing vyrobila. Ale prvú časť vtedy nevysielali. No a nádej, že by Dvaja muži mali LUNA-dabing je takisto mizivá. Takže naozaj som napätý.
Najdi svoji spásu, přepiš si to z pásu. "Sběratelům" přispěj a na nic se neptej. Když se budeš příliš ptát, bude tě to "NĚCO" stát.
Takže dnešný Borsalino bude mať naozaj nový slovenský dabing. A hoci som naivne dúfal v kombináciu Bahúl - Farkaš, tak skutočnosť, že Delona bude dabovať Ivan Šandor (!!!) ma šokovala. Neviem kto je za toto zodpovedný, ale je to HRôZA ! Kto bude dabovať Belmonda sa v tejto chvíli naozaj bojím domýšľať.
Najdi svoji spásu, přepiš si to z pásu. "Sběratelům" přispěj a na nic se neptej. Když se budeš příliš ptát, bude tě to "NĚCO" stát.
Tak z ukážok na STV vyplynulo, že film POVIEDKA O POLICAJTOVI (ku ktorej existuje aj "stratený" dabing LUNY s Bahúlom) bude uvedený v pôvodnom českom dabingu (som zvedavý či aj z pôvodnej kópie). Nádej, že nebudeme musieť Šandora pretrpieť aj v SMRTI DAREBÁKA teda žije. Chvalabohu !
Takže voľný cyklus filmov A. Delona pre piatkové večery na STV 1 sa na budúci týždeň končí a tu je malá dabingová rekapitulácia:
11.1.2013 - Borsalino1970(slovenský dabing) 18.1.2013 - Dvaja muži v meste1973(slovenský dabing) 25.1.2013 - Poviedka o policajtovi1975(pôvodný český ČST dabing) 1.2.2013 - Smrť darebáka1977(pôvodný český kinodabing) 8.2.2013 - Traja muži v meste1980(pôvodný slovenský dabing) 15.2.2013 - Kto nastaví kožu1981(pôvodný český ČST dabing)
Až na prehmat so Šandorom som STV povďačný za premiérové slovenské uvedenie týchto klasických filmov v novodobej histórii STV a verím, že podobný cyklus zopakuje aj s ďalšími významnými svetovými hereckými osobnosťami, pričom opäť siahne do archívu pôvodných slovenských ako aj českých dabingov.