Ďakujem krásne za poskytnutú informáciu- pre mňa doteraz nepoznanú- a tým pádom samozrejme aj za veľkú ochotu. Neverím však ničomu, čo sa v nich píše. To čo tie články obsahujú, je podľa mňa na 99% klamstvo. Pokiaľ si dobre pamätám, nijaké preobsadenie dabingových hercov sa po dvoch dieloch toho seriálu neuskutočnilo. Pamätám si síce len Zuzanu Kyzekovú na postave June Forsytovej ako jedinú dabérku- potom možno ešte Dušana Jamricha ako starého otca Joylona, ale som si na 99% istý, že všetci dabéri vrátane postáv Soamesa a Irene mali ten istý hlas!
Ale možno sa naozaj mýlim a počas priebehu výroby dabingu sa naozaj niečo také malo udiať, no ak ma pamäť neklame, dabéri Soamesa a Irene boli od 1. až do posledného 13. dielu rovnakí.
Každopádne, prosím všetkých, ktorý ak majú čo len jeden diel niekde uchovaný, alebo si pamätajú všetkých dabérov hlavných postáv, nech to sem už konečne pridajú.
RTVS mi pred 6 rokmi odpísala, že na tento seriál už práva nemajú, na nete v SK dostupný nie je, takže ho len tak skoro neuvidím.
Ďakujem