Pridaný plagát, čas premiéry a tv kanál. Aby to bolo všetko tip-top
.
Keď som pred pár rokmi tento seriál videl, veril som, že by ho (podobne ako Narcos) mohla odkúpiť RTVS (a vznikol by tak slovenský dabing), nakoľko má naša verejnoprávna televízia záľubu v týchto kvalitných, politicky ladených seriáloch a mini-sériach.
Som rád, že sa to stalo realitou, a že sa réžie opäť ujal Michael Vyskočáni, ktorému réžia dabingov k spomínaným seriálom a mini-sériam očividne chutí (Babylon Berlín, Nula nula nula, Westworld, Najsilnejší hlas, Mediciovci... atď).
Dabing hodnotím veľmi pozitívne. Teší ma, že tak kvalitná záležitosť, akou Kalifát je (pravdepodobne jedna z najkvalitnejších aké, inak podpriemerný Netflix, ponúka), dostala podarený slovenský dabing. A vzhľadom na to, že český dabing táto pecka stále nemá, je to o to hodnotnejšie.
V jednej veci ma ale RTVS naštvala (netuším ako dlho to už robí). A síce, že počas plynutia seriálu sa okrem reklamy vpálenej priamo do obrazu (čo je jedno z najväčších reklamných zverstiev v TV) začal pridávať aj zvukový jingel, ktorý ma diváka vytrhnúť z diania, a zamerať jeho pozornosť inde... na reklamu (podobná debilita, akú roky môžeme vídať na TV JOJ). Tým sa okrem obrazu znehodnotí (aj keď len na pár sekúnd) aj samotný dabing.
Ak si niekto v RTVS myslí, že ma týmto naláka na reláciu Lov slov, tak opak je pravdou.