Dobre vysvetlenie, beriem to
. Maštalíra viem pochopiť a dokonca aj schvaľujem na postavy Alexandra Veľkého a Achillesa. No to sú historické postavy, vodcovia, ktorý potrebujú mužný hlas a la Maštalír. Ale
Tom Cruise v Poslednom samurajovi je proste "len"
Tom Cruise v role samuraja, ktorý sa tým "kovodcom" stane len ku koncu filmu, no nie je to ten typ hrdinu, ktorý ma preslovy ako
Mel Gibson v Statočnom srdci, alebo Farell v Alexandrovi. Rovnako tak
Johnny Depp v Deviatej bráne (nie je to historický film) nie je žiadna historická postava, a dokonca ani žiadny vodca, ktorému treba mužný hlas. Je to prefíkaný hajzlík, ktorý kupčí so starožitnými knihami. No tiež sa naňho pozerám ako na Deppa, nie ako na Achillesa. Preto súhlasím s Vami vo všetkom čo ste povedali, ba sám to aj podporujem, ale Posledný samuraj a Deviata brána pre mňa osobne bez Stana Krála utrpeli v ramci slovenského znenia, veľmi mi tam chýba na tie hlavné postavy, zatiaľ čo ďalší spomínaní hrdinovia s hlasom Maštalíra sú za mňa v pohode a páči sa mi to tak
. Možno je to aj tým, že je S.K. s danými hercami dosť pevne spätý (dabuje 90% ich postáv ak nerátam nepodarené re-dabingy).