Dado513 píše:Dabingy sú podľa mňa určite dva. O existencii toho druhého, predpokladám, niet pochýb...
Ja len aby sme si to ujasnili. Vsetky uvahy o existencii 2 dabingov vychadzaju z jednej jedinej zmienky na stranke DIMASU ? Alebo sa tu nachadza aj niekto kto uvedeny dabing realne ma, alebo ho aspon na vlastne usi pocul ? Lebo logickou uvahou jednoducho nie je mozne aby dabing od DIMASU bol starsi ako dabing od ROKO, nakolko - ako pisem vyssie - mam na VHS nahravku spred roku 2000 s dabingom S. Gordulicovej. Ak teda premiera na Markize bola naozaj v roku 1998, potom ten dabing od DIMASU okamzite zasantrocili a najneskor v roku 1999 to vysielali s dabingom od ROKO. Ja teda neviem, ale ak sa dochovali DIMASOVSKE dabingy povedzme z roku 1993, zda sa mi tato alternativa ako riadne pritiahnuta za vlasy. Navyse MARKIZA bezne reprizuje aj svoje uplne najstarsie dabingy, takze ja tejto teorii bez padneho dokazu jednoducho nemozem uverit. Napadlo ma ci tu nahodou nedoslo k zamene s nejakym inym Mohykanom. Napriklad animovanym. Dost by ma riesenie tejto zahady zaujimalo a pevne verim, ze to nebude rovnaky pripad ako kauza DIE HARD.