od anderson » Sob 9.1.2016 13:04:31 quicklink
Včerajšia (8.1.2016) obnovená premiéra na STV2 bola síce tiež deklarovaná ako HD, ale - ako dokazujú aj snímky vyššie, mne osobne to pripadalo ako standardná DVD verzia. Obraz dosť neostrý a mierne "rozpitý". Úplne unikátna - v tom najhoršom slovazmysle - je ale celková úprava uvedenej kópie zo strany RTVS. Doplnili síce úvodný titulok. Dokonca v ňom namiesto "RTVS uvádza" uviedli "Slovenská požičovňa filmov uvádza", ale to bolo všetko. O tvorcoch dabingu či dabéroch ani riadok! Pritom Varvara ponúkala skvelú príležitosť vložiť pôvodné a nezmenené kinotitulky do okienka s pôvodnými ruskými titulkami. Po ROMULOVI A REMOVI to mohla byť ďalšia šanca ako pri prenasadení dabingu uchovať aj tento jedinečný prvok. Apropo prenasadenie. Horší zvuk ako pri Varvare som už dlho nepočul. A určite to nebolo zlou kvalitou pôvodnej zvukovej stopy kinodabingu. Mám totiž nahrávku ešte z čias keď vysielali pôvodnú kinokópiu a tá má zvuk v poriadku. Pojal som teda podozrenie, že včera odvysielaná kópia bola presne tá istá, ktorú vysiela aj Markíza a ktorú jej zvukár asi riadne domrvil už pri prvom prenasadení. RTVS akurát doplnila ten úvodný titulok a to je všetko. Smutné.
Najdi svoji spásu, přepiš si to z pásu. "Sběratelům" přispěj a na nic se neptej. Když se budeš příliš ptát, bude tě to "NĚCO" stát.