od lubo » Uto 31.1.2017 12:28:20 quicklink
Samozrejme dabing som nepočul. Ale takto to vyzerá nie príliš dobre.
Alžbeta Bartošová už bola kreslená Bella, už bola Rapunzel, už bola Alica, už bola aj Jasmína v Aladdinovi, nemám rád takéto opakovanie. Neviem, či si ju vybrali v Disney alebo to urobil slovenský tím. Keď vidím, že Zviera a Gaston majú jedného dabéra na rozprávanie a jedného na spev, prečo aj Bella nemohla mať 2 hlasy? Trebárs Pauhofovú na rozprávanie a Bartošovú na spev. Že sa ich hlasy nepodobajú? A hlasy Vladimíra Kobielského a Martina Madeja sú podobné? Potom je tam plno neskúsených dabérov na výrazných vedľajších postavách... Okrem Skrúcaného a Kobielského sa mi tam nepozdáva nič. A aj to, keď sa Lumiere na konci zmení na Ewana McGregora, už Skrúcaný nebude sedieť.
Disney dabingy som mal vždy rád, boli plné výnimočných a neopočúvaných hlasov (avšak väčšinou skúsených alebo "vyhraných" hercov), často sa v nich objavili už zabudnuté hlasy. Ale teraz prvýkrát budem počúvať dabing s veľkými obavami. Ale aspoň nemá Bella hlas z traileru.
Obľúbené dabérky: S.Norisová, Z.Studénková, E.Vášáryová, D. Mórová, K.Magálová, H.Krajčiová, K.Turjanová,P.Vajdová, Z.Porubjaková, D.Mackovičová, J.Wagnerová, T.Pauhofová, Z.Fialová, H.Mičkovicová, K.Šulajová, R.Rundová, E.Podzámska, B.Chlebcová.