Piri píše:vyborny dabing.
davidosik píše:...A jeho premiéra sa vysielala 26.8 2000 (Sobota) o 20.00 na Markíze
anderson píše:Dost by ma zaujimalo clovece nestastny, odkial prosim ta cerpas tie udaje o tom, ze sa jedna o PREMIERU. Uz viackrat som sa v duchu nad tymi datumami pozastavil, ale naozaj nemam cas (a ani peniaze) to preverovat. No ale u Mamičky ma až nadzdvihlo zo stoličky, lebo bezpečne viem, že som ten dabing počul oveľa skor ako v roku 2000. A naozaj, moja nahravka je zo dna 5.9.1998!
davidosik píše:...PS: tak keď si tak dobre pamätáš niektoré dátumy premiér filmov a vlastníš aj ich nahrávky, nechápem, prečo si ich sem už dávno nenapísal. Aspoň by to tu podaktorých ušetrilo od zbytočného hľadania, námahy a venovania svojho času. Ja sa tu snažím na tomto fóre s tými dabingami iba pomôcť. Ak je ozaj pravda, že mal film premiéru 5.9. 1998, dávno to tu malo byť.
ferofiha píše:Ja som sa stretol s prípadmi, že film šiel v RTVS prvýkrát so slovenským dabingom (ktorý prebrali z Markízy), predtým bol dvakrát po česky a teraz ho označili ako premiéru. Alebo aj s prípadom, že RTVS si vyrobila svoj dabing a jeho prvé nasadenie označila za reprízu filmu len preto, že predtým dávno šiel ten film v češtine (podľa novín by sme teda zavádzajúco mohli predpokladať výrobu dabingu na oveľa skorší dátum).
A ešte dávnejšie nastávali aj prípady, že jedna televízia prebrala dabing od druhej (teraz to už je skôr raritou, ale stávalo sa) a označili to ako premiéru.
Každopádne dávať rovnítko k premiére a roku výroby je absolútne zavádzajúce. A aj z toho dôvodu, že u nás sa rok výroby dabingu v komerčných televíziách neuvádzal (niekedy to uviedli v RTVS, ale aj tam už odsekávajú titulky, tak ťažko to potvrdiť). V českých dabingoch sa roky výroby uvádzajú. Tam to nemusia motať s premiérami.
Užívatelia prezerajúci fórum: Xenabr1 a 11 hostia