Doplnil som tvorcov dabingu...
Nestačím sa čudovať, že výkvet LENOXu, jeden z najlepších tímov, aké kedy u nás vyrábali dabing, dodal toto ?
Samozrejme netvrdím, že je to dabing zlý. Ak by vhodne obsadili dve hlavné postavy (Van Damme a Kilpatrick), hodnotenie by dopadlo úplne inak, nakoľko zvyšok bol fajn. Dokonca by som povedal, že spojenie
Vladimír Hajdu - Joshua John Miller je perfektné !
Chvályhodné je, že sa
Štefan Mandžár pokúsil vymyslieť nové spojenie pre Van Damme-a, pretože žiadne, naozaj vydarené, zatiaľ tento herec nemá (Jiři Pomeje sa pre túto rolu priam narodil). No v prípade Marián-a Chalány-ho, to bol krok vedľa...a to riadny.
Možno by sme mohli spraviť nejakú anketu, kto by mal dabovať
Jean-Claude Van Damme-a v slovenskom dabingu. Celkom by ma zaujímalo, kto by s čím prišiel
.
Ivan Gogál je ok,
Tomáš Maštalír fajn, no ani títo dvaja mi ako jeho spätý, jediný hlas, neprídu.
Jediné čo mi (okrem spomínanej dvojice) vadilo, bol miestami preklad nadávok (taká naša tv klasika). Trdlo a podobné oslovenia mi veru do gangsterského slangu nepasujú.
Na Markíze to s týmto dabingom šlo už v lete 2006. Pravdepodobne sa jedná aj o rok výroby dabingu (možno 2005).
Nebol práve rok 2006 posledným, kedy LENOX fungoval ? Lebo registrujem viacero dabingov z roku 2006, kedy pán Mandžár už vyrábal v štúdiu zvanom - Studio 7, s.r.o.